top of page
Sunflowers

ZIJ GINGEN JE VOOR

Ontwerp zonder titel (1).jpg

Maud

Stats:

12 weken programma

Gewicht: - 11,7 kg

Vetpercentage -17,88%

Vetmassa -20,4 kg

Spiermassa +8,7 kg

 

Ik was al begonnen met sporten bij OG High Performance Gym in November, maar merkte dat ik graag wat meer wilde bereiken dan wat ik al deed met alleen de trainingen. 

Ik was vaak vermoeid, beetje een overspannen gevoel. Heb aanleg voor depressiviteit en hier dus ook snel last van. Daar wilde ik graag van af. 

Daarnaast wilde ik graag wat overtollig vet kwijtraken en mij lichamelijk fitter/sterker voelen. 

Weer blij zijn met mezelf en mijn lijf.

 

Ik heb mijn doel absoluut bereikt! Ik heb nieuwe kleding moeten kopen want alles werd te groot. Nu merk ik dat ik items kies waarin ik me voorheen oncomfortabel voelde. 

Ik loop een stuk zekerder over straat en dit heeft ook invloed op mijn algehele mentale gezondheid. Ik heb veel meer energie, slaap beter en kan me beter concentreren. Ik durf zelfs te zeggen dat dit beter voor mij werkt dan de ADD medicatie die ik jaren heb gebruikt. Het heeft me mentaal en fysiek meer gebracht dan ik had kunnen bedenken!

 

Ik ben altijd erg streng voor mezelf en denk dat dit tijdens het traject in mijn voordeel heeft gewerkt. Op 1 moment na heb ik me altijd aan de richtlijnen kunnen houden. Persoonlijk denk ik dat het niet heel veel beter had kunnen gaan. In de eerste 2 weken heb ik best veel pech gehad, maar heb ondanks dat het traject toch kunnen blijven volgen. 

Wij hebben coaching gehad van Karin en van Nina. Ik vond het heel fijn dat we altijd konden appen en vrij snel reactie kregen. Zeker in het begin hielp dit om de juiste keuzes te maken qua voeding. Wat ik echt top vond was dat er super respectvol gesproken kon worden, ook als het wat minder goed ging. Wel eventjes stilstaan bij wat er mis ging, maar al heel snel omschakelen en bedenken hoe het dan anders kon. Niet in het negatieve blijven hangen.

 

De grootste veranderingen die ik heb ervaren zijn meer eetlust maar minder drang om te snacken. Over het algemeen veel meer energie en concentratievermogen. Heel veel minder vet op mijn lichaam. Meer zelfvertrouwen. Meer ritme in het dagelijks leven. Betere slaap. Vaker per week sporten ingepland. Meer prioriteit leggen bij tijd nemen voor mezelf. Ik kan beter herkennen wat ik fysiek en mentaal nodig heb.

 

Ik ben heel erg dankbaar dat ik heb mogen deelnemen aan dit traject. Nina is echt een topper geweest en ik heb heel veel aan haar  gehad. 

Ik zou dit iedereen aanraden! Het is echt voorbij gevlogen.

Wendy

Stats:

9 weken programma

Vetpercentage -10%

Vetmassa -12,7 kg

Spiermassa +4,4 kg

 

De motivatie om te starten met The Body Project was dat ik graag mijn lichaamsvet wilde verminderen en ik wilde meer grip krijgen op mijn energie balans en controle over mijn lichaam onder alle omstandigheden.

Ik heb mijn doel bereikt!  Ik ben er zeker nog niet maar wat fantastisch om te merken dat je met een voedingsschema wat goed vol te houden is en korte krachttraining momenten zoveel kan bereiken. Niet alleen een forse vermindering van het vetpercentage, maar ook spiermassa groei. Dat geeft ook het gevoel dat je echt grip hebt op je lichaam op een gezonde manier.

 

Ik kijk eigenlijk alleen maar goed terug op het traject.Fijne mensen, professionele begeleiding, iedereen is welkom met ieder gewicht en met ieder niveau. Dat maakt dat ik graag blijf komen en me prettig voel als beginneling met alle barbels en kettlebells, termen die voor mij nog helemaal nieuw waren. Grootste winst is controle over je lichaam ook in stressvolle omstandigheden (in mijn geval een verhuizing, terugkomen van een herseninfarct en long COVID en een gezin runnen met 3 jonge kinderen). Ik heb daar meer energie door gekregen en heb weer vertrouwen in mijn lichaam gekregen. Ik voel me weer onderdeel van de maatschappij en weer meer trots op mijn lichaam. Ik heb echt plezier gehad aan het sporten zonder dat ik lange duurtrainingen hoef te doen. En bovenal mijn gewichtsverlies!

 

De coaching heb ik als top ervaren! Karin is enthousiast en betrokken. Een motivator en durft het gesprek met je aan te gaan.

 

De grootste veranderingen die ik in mijn leven heb doorgevoerd is op het gebied van voeding. Ik laat het schema nu af en toe los, maar de basis blijft het uitgangspunt. Het is nu makkelijk terug te pakken na een etentje. Je hebt direct weer controle en grip zonder terug te vallen. En weer regelmatig sporten adhv een persoonlijk schema werkt goed voor mij.

 

Ik ga door tot januari! Hopelijk dan op een gewicht en met een lichaam waar ik nooit van zou kunnen verwachten dat na mijn 40ste nog te kunnen behalen. Voel me echt super krachtig!

Karin je hebt het top gedaan en jullie hebben een superteam! 

 

Lieve Wendy! Dankjewel voor jouw mooie woorden. Een prachtige uiteenzetting van hoe levensveranderend The Body Project voor je kan zijn met volle commitment en vol vertrouwen. Genoten van jouw progressie en ontwikkeling!

Keep it up

Karin

Ontwerp zonder titel (2).jpg

This is your Project description. Provide a brief summary to help visitors understand the context and background of your work. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start.

IMG-20231208-WA0020.jpg

Alishya

Stats:

9 weken programma
Lichaamsgewicht - 8,6 kg

Vetpercentage -8,18%

Vetmassa -10,05 kg

Spiermassa +1,45 kg

 

De afgelopen 3,5 jaar, sinds ik bij OG train, lag eigenlijk continu de focus óf op training óf op voeding. Sinds ik besloten heb ook wedstrijden te gaan doen, vond ik dat het tijd werd om de focus naar alle leefstijl-indactoren te verschuiven om gewoon weer helemaal fit te worden en niet langer dingen half te doen.

 

Mijn hoofdoel was: Na 9 weken voldoende handvaten hebben om binnen alle pijlers van de body project een gezonde leefstijl te creëren die ik vol kan blijven houden.

De subdoelen waren: 10% vetmassa kwijtraken, 8,2 kg afvallen en een balans tussen voeding en training te creëren en niet meer enkel de focus op één van beiden te richten.

Het hoofddoel heb ik zeker bereikt. Van mijn vetmassa raakte ik 8,18% kwijt, maar wel bijna 10kg vetmassa, dus daar ben ik zeer tevreden mee. In totaal viel ik 8,6 kg af, dus dat doel is dik gehaald. En ook de balans tussen voeding en training heb ik weer helemaal teruggevonden.

Maar naast het behalen van mijn doelen heeft de Body Project mij zo veel meer geboden dan ik vooraf had kunnen denken.

 

Ik kijk positief terug op het traject. Omdat ik al eerder volgens PHP gegeten had, had ik de voeding vrij snel onder de knie. Het grote verschil ten opzichte van eerder was dat het mij nu geen moeite kostte om andere dingen te laten staan. Er zijn eigenlijk geen dingen die ik anders zou doen, omdat ik het idee heb dat ik het maximale uit mijn traject heb weten te halen. De grootste winst die ik heb behaald met de Body Project is dat ik mijn leven weer terug heb en echt weer mezelf durf te zijn. Na jarenlang een muur om mezelf heen te bouwen en mij daar steeds meer achter verschuilen, heeft Karin door enkel het bieden van een luisterend oor en mij precies te triggeren op de punten waar dat nodig was, mij dusdanig uit mijn comfortzone getrokken dat ik bijna weer helemaal mezelf ben.

 

Ik heb de coaching als heel prettig ervaren. Karin was echt altijd bereikbaar, al was het alleen al om even te ontladen als het moeilijk was. Ook werden de gesprekken steeds persoonlijker en durfde ik mij steeds meer open te stellen. Ze gaf mij het gevoel dat ik haar alles kon toevertrouwen, omdat ze geen moment oordeelde over de dingen die ik met haar deelde. Het meest bijzonder vond ik dat Karin in ons laatste gesprek zelf geraakt was door mijn openhartigheid en dit ook durfde te uiten.

 

De grootste veranderingern die ik heb aangebracht na het traject zijn:

Elke dag om een vaste tijd ontbijten ipv niet ontbijten, maaltijden plannen voor een week en bereiden voor één dag ipv niks voorbereiden 3 keer per week trainingen, waarvan 2 keer in de gym ipv niet altijd consistent trainen 

Accepteren dat niet alles perfect gaat en daarna de knop weer omzetten ipv alles-of-niets-mentaliteit. Mijn mening geven, maar ook open staan voor die van anderen ipv bang zijn voor de reactie van andere als ik mijn mening geef Alle afspraken in mijn agenda schrijven en ook ontspanningsmomenten bewust plannen ipv alle afspraken in mijn hoofd opslaan Mezelf niet teleur willen stellen en als ik daarmee andere ook blij maak, is dat mooi meegenomen ipv anderen niet teleur willen stellen en mezelf meestal voorbij lopen.

Mieke 

Vetmassa - 9 %

Gewicht - 8,4 kg

Vetmassa - 8,5 kg

Spiermassa + 100 gram

 

In de loop van de tijd kreeg ik steeds meer last van mijn knieën. Wandelen en gewoon opstaan werd steeds moeilijker. Ik had een intensieve tijd van studeren achter de rug en door veranderingen in werk, bracht ik veel van mijn tijd zittend door. Ik was ook zwaarder geworden. Ik werd steeds meer in mijn leven beperkt. In 2024 word ik 50 en ik besefte dat ik dat op deze manier niet wilde. 

Mijn hoofddoel: geen pijn meer in mijn knieën. Mijn subdoel: onder de 100 kilo komen. Daar moet ik 20 kilo voor afvallen. Bij de start van The Body Project wist ik dat ik daar meer tijd voor nodig zal hebben dan de 9 weken. Inmiddels is mijn uiteindelijke subdoel: een gezond vetpercentage. (21-5-'24 vandaag heeft Mieke haar subdoel bijna behaald)

 

Al na een paar weken merkte ik dat ik minder last had van mijn knieën. Na 9 weken was de pijn bijna verdwenen, na 12 weken is de pijn weg (ik zit nu in mijn 18e week en de pijn blijft weg). Gemiddeld val ik 1 kilo per week af. Ik zet mijn nieuwe leefstijl consequent door en heb er vertrouwen in dat ik mijn uiteindelijk subdoel ga halen.

 

Vanaf de eerste dag heb ik de knop omgezet en ben ik gaan leven volgens het programma en de handreikingen van The Body Project. Ik vond daar snel mijn ritme in (zowel wat betreft het eten als het trainen) en kan mij nu bijna niet meer voorstellen dat ik anders gedaan heb. Ik heb deze manier van leven geïnternaliseerd. Ik eet heerlijk (ik was vergeten hoe lekker groeten zijn) en train 3x per week. Ik zorg goed voor mijzelf en plan vooruit. Ik heb geen honger en voel mij energiek en krachtig!

 

Wat ben ik blij dat ik via via bij Karin terecht gekomen ben! Bij onze eerste kennismaking was er een klik en vertrouwen. Karin is enthousiast en deskundig. Zo heeft zij bv. een trainingsschema op maat gemaakt, waarbij ik al snel merkte dat het werkt. Zij is betrokken en als je haar nodig hebt, is zij er! Zij doet dat precies op de goede manier waarbij het ook duidelijk is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de resultaten. Tegelijk ervaar ik Karin als een enorme steun om deze te bereiken.

 

Mijn leven is de afgelopen maanden echt veranderd. Zo kan ik weer wandelingen maken. Afgelopen week liep ik op een strand waar in september ook was. Het verschil van bewegen en mijn energie is bijna niet te beschrijven; echt gigantisch. En dat maakt mij gelukkig en dankbaar. De grootste verandering is dat ik goed voor mijzelf ben gaan zorgen. Voor het eerst in mijn leven sport ik 3x per week. Daarnaast was er een leefstijl ontstaan van veel uit eten gaan of eten thuis laten bezorgen. Eigenlijk was ik op dat gebied lui geworden. Door de Body Project heb ik dit kunnen doorbreken. Alleen was dat mij niet gelukt!

 

Wat ik niet had verwacht is dat ik mij als niet sporter thuis voel in de Gym. Dat had ik van te voren niet kunnen bedenken. En dat komt echt door Karin en Oscar. De sfeer is laagdrempelig en open. Ik voel mij veilig en ga altijd er altijd met plezier heen. Ik vind het bijzonder, juist omdat deze 'wereld' echt ver afstaat van wat ik kende en gewend was.

1000062369-01.jpg
bottom of page