top of page

Binnenkort bij OG's Smallgroup SPRINTTRAINING

Bijgewerkt op: 15 apr. 2019

Vanwege het grote enthousiasme en de veelvuldig aanvraag n.a.v. onze open workouts en de Personal Trainings trajecten waarbij we vaak sprinttraining insluiten, hebben we besloten dat we binnenkort op wekelijkse basis een Specifieke Sprinttraining gaan aanbieden op locatie.

Dit zal in de vorm van een kleine groepstraining worden op het American Footballveld bij sportpark 't Cranevelt te Arnhem

Hou de website in de gaten voor dagen, tarieven en tijden. We zullen in eerste instantie beginnen met 1 uur in de week.

Interesse?! Stuur een mail naar info@harrissport.nl . Bij voldoende animo kunnen we wellicht sneller van start.


Sprint Training bij OG's

Sportspecifieke training

In bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd is het spel vrijwel steeds in beweging. Als speler wordt je daardoor gedwongen om daarop te anticiperen. Je hebt in een wedstrijd niet veel tijd om voor de meest voor de hand liggende oplossing te kiezen. Ruimtelijk inzicht en reactiesnelheid is daarbij erg belangrijk.

Reactiesnelheid is één van de vijf elementen die belangrijk zijn in een sprint. Als men over sprinttraining praat dan associëren veel sporters dat met het verhogen van de topsnelheid. Voor voetballers is het verhogen van de topsnelheid minder interessant dan men vaak denkt, omdat veruit de meeste sprints korter zijn dan 20 meter en gemiddeld niet langer duren dan 3 seconden. En aangezien je pas ongeveer na 30 meter je topsnelheid bereikt is het effectiever en sportspecifieker om je te focussen op je reactiesnelheid, startsnelheid en wendbaarheid. Vooral de eerste stappen zijn belangrijk.


Sprinttraining bestaat uit 5 elementen

Ieder element binnen een sprinttraining kan verbetert worden. De mate van verbetering is afhankelijk van diverse factoren zoals bijvoorbeeld de trainingsomvang, trainingsfrequentie, spiervezelsamenstelling en of de training specifiek genoeg is.

Sprinttraining kunnen we onderverdelen in de volgende elementen:

- Het vermogen om een hoge startsnelheid te ontwikkelen

- Een hoge maximale snelheid

- Reactiesnelheid

- Wendbaarheid

- Interval-uithoudingsvermogenSportspecifieke Prestaties
Sprinten bij Ozzy's Gym


(bron www.optimaalsporten.nl)

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vanavond op het rooster

Lieve leden! Vanavond zijn hypertrofie en lifting heerlijk vol! Gelukkig is er nog ruim plek bij de WOD om 20.00 en Bij de Yoga Flow om 20.00 uur! Zien we je dan? Karin, Oscar & Roos

Comments


bottom of page